Relatéra 5 Egenvård 5 Kurs för dig som lider av PMS utifrån KBT

Kurs för dig som lider av PMS utifrån KBT

6 april 2024

Kurs för dig som lider av PMS utifrån KBT

Nu startar snart en kurs för dig som lider av premenstruella besvär, utifrån metoden Kognitiv beteendeterapi (KBT). Kursen genomförs på måndagkvällar under våren 2024 i Relatéras lokaler i Värnamo. Kursen löper över 6 måndagar mellan 18:00-20:00 och leds av leg.Psykoterapeut Carolina Wihrén Andersson.

Nu startar snart en kurs för dig som lider av premenstruella besvär, utifrån metoden Kognitiv beteendeterapi (KBT). Kursen genomförs på måndagkvällar under våren 2024 i Relatèras lokaler i Värnamo. Kursen löper över 6 måndagar mellan 18:00-20:00 och leds av leg.Psykoterapeut Carolina Wihrén Andersson.

Att må sämre före och under menstruation är väldigt vanligt. Så många som 70% av alla som har mens lider av PMS-besvär, ofta i det tysta. Även om det är hormoner som är den bakomliggande orsaken till PMS så påverkas tankar, känslor och beteenden. KBT tar inte bort symtomen men symtomen kan lindras och livet kan då bli mer lätthanterligt under dessa perioder. Några exempel på symtom på PMS kan vara att du bli mer irriterad, lättretlig, orolig och ångestfylld. Snabba humörsvängningar. Nedstämd och mindre lust att hitta på saker. Ökad trötthet, sömnbesvär, hungrig och sugen på sötsaker osv. För mer info men PMS se här: VAD är PMS?

Lokal: Relatéra Samtalsmottagning i centrala Värnamo på Järnvägsgatan 11, bara 5 minuters gångväg från Stationen.  Du hittar till oss genom att klicka HÄR.

Tid: Kursstart 29/4 därefter följande måndagar 6/5, 20/5, 27/5, 3/6 och 10/6. Kursen löper över 6 måndagar mellan 18:00-20:00.

Kursinnehåll: Kursen består av föreläsningar och utbildningsmaterial som ska hjälpa dig hantera ditt mående. Du kommer bland annat få arbeta med kartläggning, problemlösning och hemuppgifter.

Kursledare: Carolina Wihrén Andersson som håller i kursen är legitimerad psykoterapi och har arbetat med KBT både privat, inom primärvård, psykiatri m-m. under många år och har lång erfarenhet att möta människor kring så väl lindriga om svåra problem. Läs mer om Carolina här OM CAROLINA

Kostnad: 4500kr Allt material ingår i kursavgiften. Begränsat antal platser. Anmälan är bindande och kursavgiften faktureras i förhand.

Anmäl dig genom att e-posta dina kontaktuppgifter(namn, adress och telefonnummer) till info@kbtondemand.se.