Utbildning

Vi erbjuder återkommande utbildningar, främst inom Interpersonell psykoterapi (IPT) i samarbete med med andra utbildningsarrangörer.

Introduktion av Interpersonell psykoterapi; 22 November 2016 Stockholm

Eventbrite - IPT Introduktionsdag i Interpersonell psykoterapi

IPT är en relationell och känslofokuserad korttidsterapi, med starkt vetenskapligt stöd och är en av de metoder som rekomenderas av Socialstyrelsen i riktlinjerna för depression och ångest.

Under en dag kommer Malin Bäck, leg.psykoterapeut/ IPT-handledare att presentera metoden översiktligt. Programmet innehåller metodens historik och utveckling till i dag. Behandlingsmanualen med fokus på depression, kommer presenteras men även modifieringar av manualen utifrån andra tillstånd kommer beröras. Malin kommer varva presentationen mellan kliniska exempel och genomgång av forskningsläget för IPT vid olika tillstånd. Hon kommer även berätta om hur man utbildar sig till IPT-terapeut, hur metodens framväxt sett ut i Sverige samt pågående svensk IPT-forskning.

Denna introduktionsdag vänder sig till alla som är intresserade av att veta mer om IPT. Ingen förkunskap krävs. Dagen kan med fördel även ses som en repetitionskurs för dig som redan vet en del om metoden men vill uppdatera dig.

Introduktionsdagen genomförs i ”Svenska Institutet för Sorgbearbetning”´s lokaler på Tegnérgatan 24 i Stockholm, mellan 10:00-16:00 med paus för lunch 12:00- 13:15. I pauserna kommer det finnas tillgång till frukt och dryck.

Lokalen tar 16 platser så antalet är begränsat – först till kvarn. Anmälan görs via Eventbrite – se länken nedan.

https://www.eventbrite.co.uk/e/ipt-introduktionsdag-i-interpersonell-psykoterapi-tickets-25108577431

Maila även ditt deltagande till Malin Bäck på relatera@me.com för mer information inför dagen.

Distansutbildning IPT:

För dig som vill kunna styra själv när du skall ta dig tid för studier, kan vår distanskurs i IPT kanske passa. Utbildningen är baserad på förinspelade videoföreläsningar med instuderingsuppgifter. Tillgång till support och vägledning under hela utbildningen. För den som önskar bli ackrediterad IPT-terapeut (nivå B), kan utbildningshandledningen genomföras via nätet (ACP).

För mer info, klicka på länken IPT-utbildningar

 

RR