Relatéra 5 Okategoriserade 5 Handledarutbildningen – När det skaver

Handledarutbildningen – När det skaver

4 mars 2023

Handledarutbildningen – När det skaver

Fredagen den 14 januari träffas vi över zoom för att diskutera när ”det blir problem” i handledningen. Jag och Maria har haft detta moment under arbetsnamnet ”Fnurrapåtråden-föreläsning” eller ”när det skaver”. Tanken är dock att kunna diskutera olika sorters problem som kan uppstå.

Konflikter och alliansbrott i handledning

Förberedelseuppgift

För att det skall bli så meningsfullt som möjligt får ni en del förberedelseuppgifter av mig.

A. Inlämningsuppgift

1.) Skriv och berätta om ett dilemma som du antingen själv har upplevt när du blivit handledd alternativ när du varit handledare. Beskriv kort situationen och formulera gärna en fråga eller reflektion du vill lyfta kopplat till ditt exempel

2.) Skriv en kort kommentar till den förinspelade föreläsningen och eventuell litteratur du tagit del av – formulera en fråga som väcktes när du läst och sett föreläsningen. Något speciellt du tycker bör belysas för att en på bästa sätt skall rustas att bli handledare?

Skicka din inlämningsuppgift senast 5 januari till relatera@me.com så utformar jag träffen den 14 januari utifrån det ni lämnat in.

B. Titta igenom presentationen om Allians i handledning.

C. Se föreläsningen ” Att hantera konflikter & relationer i handledning”

https://youtu.be/u34t5KcDXnk
Denna föreläsning spelades i samband med en tidigare kursgrupps träff med mig. Filmerna nedan omnämns i filmen och har bättre ljud här än i föreläsningen.
https://youtu.be/GMKWnfMN6uo
https://youtu.be/ZeSW-uWFfE0

Vi ses!