Relatéra 5 Handledning 5 Utbildningshandledning IPT

Utbildningshandledning IPT

13 september 2022

Utbildningshandledning IPT

Att gå i utbildningshandledning är inte samma sak som att gå i ”vanlig” verksamhetshandledning. (Läs mer om vad jag skriver om handledning generellt under fliken handledning)

Att utbilda sig till IPT-terapeut på nivå B och kunna bli certifierad IPT-terapeut är ett omfattande arbete med regelbunden handledning kring två IPT-terapier.

Här finns en länk där jag sammanställt hur handledning på B-nivå går till om det är jag som är handledare. Jag tror iofs. att andra IPT-handledare har ungefär samma upplägg och struktur så ta gärna del av denne information om du är på väg att påbörja utbildningshandledning på nivå B eller kommit igång och vill ha en checklista

IPT-Handledning på nivå B

En annan fråga är vad det kostar att utbilda sig på nivå B. Det avgörs av handledarens arvode, antalet gånger och hur länge du blir handledd. Handledningen skall vara minst varannan vecka och till detta tillkommer även följsamhetsskattning i varje terapi.

Det är bra att räkna med att detta utbildningsmoment brukar land på runt 30000 kronor plus moms.

Relatéra erbjuder IPT-handlending enligt överenskommelse, främst över nätet. Vill du komma i kontakt med andra som handleder i IPT, kika in på IPT-föreningens hemsida.