Introduktionsdag IPT, 22 november i Stockholm

Eventbrite - IPT Introduktionsdag i Interpersonell psykoterapi

Välkommen till en introduktion av Interpersonell psykoterapi. IPT är en relationell och känslofokuserad korttidsterapi, med starkt vetenskapligt stöd och är en av de metoder som rekomenderas av Socialstyrelsen i riktlinjerna för depression och ångest. Under en dag kommer Malin Bäck, leg.psykoterapeut/ IPT-handledare att presentera metoden översiktligt.

Programmet innehåller metodens historik och utveckling till i dag. Behandlingsmanualen med fokus på depression, kommer presenteras men även modifieringar av manualen utifrån andra tillstånd kommer beröras. Malin kommer varva presentationen mellan kliniska exempel och genomgång av forskningsläget för IPT vid olika tillstånd. Hon kommer även berätta om hur man utbildar sig till IPT-terapeut, hur metodens framväxt sett ut i Sverige samt pågående svensk IPT-forskning. Denna introduktionsdag vänder sig till alla som är intresserade av att veta mer om IPT. Ingen förkunskap krävs. Dagen kan med fördel även ses som en repetitionskurs för dig som redan vet en del om metoden men vill uppdatera dig.

Introduktionsdagen genomförs i ”Svenska Institutet för Sorgbearbetning”´s lokaler på Tegnérgatan 24 i Stockholm, mellan 10:00-16:00 med paus för lunch 12:00- 13:15. I pauserna kommer det finnas tillgång till frukt och dryck.

Lokalen tar 16 platser så antalet är begränsat – först till kvarn. Anmälan görs via Eventbrite – se länken nedan.

https://www.eventbrite.co.uk/e/ipt-introduktionsdag-i-interpersonell-psykoterapi-tickets-25108577431

Maila även ditt deltagande till Malin Bäck på relatera@me.com för mer information inför dagen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s